Lai pagatavotu kartupeļu biezeni, nav nepieciešams mizot kartupeļus: šādi ēdiens būs vēl garšīgāks un pilnvērtīgāks

Tā kā kartupeļu miziņa satur tikpat daudz priekšrocību kā pats dārzenis, kartupeļu biezenis no nemizotiem bumbuļiem būs nesalīdzināmi veselīgāks nekā tradicionālais variants, kura pagatavošanai kartupeļi ir mizoti.

Papildus galvenajai sastāvdaļai – 600 g kartupeļu – jums būs vajadzīgi arī:

50 g bekona

100 g skāba krējuma

50 g cietā siera

30 g svaigu garšaugu

5 g sāls

Vispirms bumbuļus labi nomazgā, berzējot tos ar birstīti.

Kartupeļus sagriež uz pusēm, bet speķi sagriež gabaliņos. Siers jāsasmalcina ar rīvīti, un nomazgātie garšaugi smalki jāsasmalcina.

Kartupeļus vāra – pietiek ar 20 minūtēm uz liela karstuma, bet speķi apcep – 5 minūtes uz tāda paša liela karstuma. Pannas virsmu nedrīkst apsmērēt ar taukiem.

Lasi vēl: Kā atbrīvoties no knišļiem uz istabas augiem: sīpoli un ķiploki ir jūsu labākie palīgi

Sagatavojiet kartupeļu biezeni: no kartupeļiem notecina ūdeni un tos sastampā. Pievienojot sāli un skābo krējumu, vēlreiz kārtīgi izmaisa katliņa saturu.

Atliek pievienot sieru un speķi un samaisīt kartupeļu biezeni. Pirms pasniegšanas ēdienu pārkaisa ar zaļumiem.

Leave a Comment